• 2 бр. яйца
  • 1 ч.ч. брашно
  • 2/3 ч.ч. захар
  • 1/4 ч.ч. олио
  • 3/4 ч.л. хлябна сода
  • 2/3 ч.ч. нарязана на малки парченца обелена ябълка
  • 1 ч.л. течна ванилия
  • 3/4 ч.л. канела
  • 1/3 ч.ч. счукани орехи
  • около 1/4 ч.ч. стафиди по желание

Всички необходими продукти се слагат в съда на машината. Избира се подходяща програмата за кекс (необходими са около 2 часа).

Карамелова заливка:

Карамелизира се захарта, прибавя се маслото и сметаната, бърка се докато всичко заври и стане еднородна смес. Оставя се да изстине и да се сгъсти и се залива топлия (не горещ) кекс.

Заливката се прави веднага след като се сложи кекса в машината. Времето за изпичане на кекса е необходимо за да може заливката да изстине и да се сгъсти.

Тази доза е за машина за хляб, чиято кошничка е вертикална.  Ако машината ви за хляб е с хоризонтален съд за печене, направете двойна доза.