• 1 ч.ч доматено пюре
  • 1 морков
  • 1 главичка кромид лук
  • 5 скилидки чесън
  • 1 корен от магданоз
  • 1 с.л. брашно
  • 50 г краве масло
  • 5 чаени чаши вода
  • 3 филийки хляб
  • сол и черен пипер на вкус

Лукът, морковът и магданозеният корен се почистват и измиват, нарязват се на ситно и се задушават в половината от мазнината и 1 супена лъжица вода. След това се добавят ситно нарязаният чесън и разреденото с хладка вода доматено пюре. Заливат се с вряща вода и като кипнат, се прибавя брашното (леко запечено или размито с малко вода). Супата се посолява и се вари още няколко минути, подправя се на вкус с черен пипер и се поднася с крутончета.

Крутоните се приготвят, като филийките от хляба предварително намазани с масло се нарязват на кубчета, които се запичат във фурна.