• 1,5 - 2 кг продългавато парче свински врат (или плешка) без кост, цяло парче задължително
  • 2 с.л. лимонов сок
  • 4 с.л. бяло вино
  • 3 с.л. пълнозърнеста горчица
  • 1 ч.л. (пълна) смлян черен пипер
  • 1 ч.л. мед
  • 2 с.л. олио
  • сол на вкус
  • 10 резена пушено филе (шунка или бекон), по дебело нарязани
  • 6 с.л. олио
  • сух розмарин
  • По желание:
  • 10 резена кашкавал (обикновен или пушен)
  • 200 гр. пресни гъби

За маринатата смесете горчицата, пипера, солта, меда, лимоновия сок, виното и 2 с.л. олио и разбъркайте добре.

Месото се нарязва на дебели резени (около 1.5 см), без да разрязва до края. Намазва се от всички страни с марината, включително и разрезите. Завива се плътно във фолиото и се поставя в хладилника да се маринова за 1 ден, или поне 6 часа.

Във всеки отвор на маринованото месо се постя  резен пушено филе (бекон). Би могло по желание да се постави и по един  резен кашкавал и гъби нарязани на филийки. Поръсва се отгоре с 2 с.л. олио, розмарин (2-3 щипки) и завива във фолио. Фолиото трябва да е плътно затворено, за да може отделеният от месото сок и маринатата да остане в пакета при печенето.

Приготвеният „пакет“ се поставя в тавичка и пече в предварително загрята до 200 градуса фурна. Пече се около 2,5 часа. Последните 20 мин. се пече при отворено фолио, за да се зачерви месото.