• Агне 5-6 кг
  • Зелен лук - 300 г
  • Магданоз - 100 г
  • Джоджен - 100 г
  • Ориз - 500 г
  • Краве масло - 250 г
  • Червен пипер - 30 г
  • Черен пипер - 5 г
  • Сол - 55 г

Вътрешностите на агнето се измиват добре, чревцата се мият, обръщат с пръчка и пак се мият. Сваряват се в подсолена вода. Черният дроб само се попарва. Лукът се нарязва на ситно и се задушава с половината мазнина и една изцедена кафена чаша бульон. Прибавя се измитият ориз (добре оцеден); разбърква се няколко пъти и се залива с литър горещ бульон. Оризът се вари няколко минути на слаб огън докато набъбне. Ако поеме всичкия бульон се добавя още една чаша, за да остане сочен. Сварените вътрешности, магданозът и джоджена се нарязват на ситно и се добавят към ориза. Добавят се черният пипер и сол на вкус. Добре измитото и оцедено агне се посолява отвътре и се пълни с приготвената плънка.

Отворът на коремната кухина се зашива с конец. Агнето се намазва с останалата  мазнина, смесена със сол и се поставя в тавата за печене, дъното на която е покрито с 1 см бульон или гореща вода. Агнето се покрива с фолио и се пече в гореща фурна около един час. След това температурата се намалява на 150 градуса по Целзии и се пече още два часа. Сваля се фолиото и агнето се запича от двете страни, докато се зачерви. След свалянето на фолиото агнето може да се намаже краве масло, смесено с червен пипер.

Всяка порция се поднася, гарнирана с плънка, пържени или задушени картофи, може и със зелена салата.