• спагети - 1 пакет
  • кайма - 400 гр.
  • 1 глава лук,
  • 1 стрък целина
  • 1 морков
  • 1 стрък (скилидка) чесън
  • 1 буркан консерва домати
  • 1 чаена чаша червено вино
  • 3 супена лъжица зехтин
  • 1 чаена лъжичка захар
  • сол
  • риган
  • пресен магданоз

Спагетите:
Слага се една тенджера с вода и малко сол и олио.  Като заври водата, се изсипват спагетите и се варят около 15–20 минути докато омекнат (следвайте инструкциите на опаковката). Отцеждат се и се измиват.

Соса:
Сгорещяваме зехтина в по-дълбок тиган с капак. Запържваме нарязаната на дребно глава лук. След това добавяме нарязания на дребно или счукан чесън заедно с нарязаните на кубчета морков и целина. Добавя се каймата, като се бърка непрекъснато и се запържва около 5 минути. Добавяме нарязаните на дребно домати и заливаме с виното. Варим на тих огън около 10 минути, слагаме подправките и оставяме да поври още 5 минути. Смесваме спагетите със соса и се готвим още няколко минути, така че да се загреят отново и да поемат от ароматите.

Сипваме в порционни чинии и поръсваме отгоре със сирене „Пермезан“ или кашкавал.