• 250 гр. почистени скариди
  • 1 чаена чаша бяло вино
  • 2 скилидки чесън
  • 1 лайм
  • 1 връзка пресен копър
  • 2 супени лъжици зехтин
  • 1 щипка сух девесил
  • сол

Начин на приготвяне:
Измийте скаридите и ги сложете във вряща вода, докато омекнат. Пресовайте скилидките чесън и ги запържете до леко покафеняване в зехтина в предварително загрят  тиган. Добавете скаридите и сока от лаймa, и продължете да пържите. Когато скаридите започнат да добиват цвят, добавете виното, девесила и сол на вкус. Захлупете с  капак и оставете на слаб огън за 10-15 минути. Малко  преди да свалите ястието от котлона, добавете предварително измития и нарязан ситно пресен копър. Ястието може да се консумира както топло, така и охладено.