• 250 гр. кайма смес
  • 1 средно голяма глава лук
  • 1 морков
  • 1 картоф
  • 1 кафена чаша ориз
  • 1 домат (може от консерва)
  • щипка сушена целина
  • 1/2 кофичка кисело мляко
  • 1 яйце
  • 2 супени лъжици вегета
  • 2 супени лъжици олио

Нарязваме на ситно лука, на кубчета моркова и картофа. Настържете или нарежете на ситно домата.

В тенджерата задушете моркова, лука и картофа. Долейте 2-3 литра вода, сложете доматите, целината, вегетата и оставете да заври. През това време направете от каймата топчетата, като ги овалвате в брашно. След като водата заври, пуснете топчетата едно по едно в тенджерата. След около 20 мин. добавете ориза. Не захлупвайте напълно тенджерата за да не изкипи! След като се свари ориза, извадете от огъня.

Застройката се приготвя като разбиете добре 1/2 кофичка кисело мляко и едно  яйце. Добавяте застройката към супата, като бъркате непрекъснато. Поръсвате със ситно нарязан магданоз и по желание с черен пипер. Сервира се топла.