• 1 чаена чаша леща
  • 1 морков
  • 1 глава кромид лук
  • 1 домат (може да е от консерва)
  • 1 чушка (може да е сушена)
  • 5 супени лъжици (50 мл.) олио (зехтин)
  • 3-4 скилидки чесън
  • 2 супена лъжици червен пипер
  • 1 супена лъжица брашно
  • чубрица
  • сол
  • оцет

Внимателно почистете и измийте лещата. Сложете я в тенджерата и залейте със студена вода. Добавете ситно нарязания лук, чушката, домата, чесъна и нарязаните на кубчета моркови. Сложете олиото и 2-3 лъжици чубрица и червения пипер. След като заври, намалете силата на котлона и оставете да къкри.

Следете докато лещата уври, ако се наложи доливайте със студена вода. След като установите, че е увряла е момента да я посолите на вкус. В чаша студена вода разбърквате брашното и го изсипвате при лещата като разбърквате. Оставете да поври десетина минути и свалете от огъня.

Сервира се гореща. По желание се подкиселява с оцет.