• 500 гр. макарони
  • 250 гр. натрошено сирене
  • 4-6 бр. яйца
  • 1 и 1/2 ч. ч. захар
  • 500 мл. прясно мляко
  • 125 гр. краве масло
  • 1 до 3 ванилии (на вкус)

Макароните се сваряват в подсолена вода, в която има малко мазнина и щипка захар. Така макароните няма да се слепят. След това се отцеждат и се слагат в намаслена тава. Поръсват се със сиренето и се объркват. Може да го натрошите с вилица или ръце, според предпочитанията. Отделно се смесват яйцата, млякото, захарта и ванилията. С тази смес се заливат макароните, а останалото масло се разпределя отгоре. Пекат се в предварително загряна фурна до зачервяване.

По желание когато са готови може да поръсите с още малко захар отгоре и да върнете макароните в изключената, но все още гореща фурна. Захарта ще се карамелизира и вкусът ще е подсилен.