• 8 средно големи домата
  • 2 пакетче крема сирене
  • 200 гр. сирене
  • 1 майонеза
  • 2-3 супени лъжици кисело мляко
  • 1-2 лъжици зехтин
  • 1 малка глава кромид лук или 5-6 скилидки счукани чесън
  • черен пипер + малко лют червен
  • пресен магданоз
  • копър - ситно нарязани

Доматите се измиват. Отрязва се капаче откъм дръжката и се издълбава вътрешността. Посоляват се отвътре и обръщат за около 10-15 мин. да изтече сока им.
През това време намачкваме с вилица сиренето. Прибавяме крема сиренето, 2 лъжици зехтин (олио), ситно нарязаната вътрешност от домата и разбъркваме. Прибавяме счукания чесън, ситно нарязания копър и магданоз. Всички продукти за пълнежа се объркват добре до получаване на хомогенна смес. Доматите се напълват с получената смес и се украсяват със стръкче пресен магданоз или розмарин.

Може да се затворят се с капаче от домата, или парче яйце. Поставят се в хладилника поне за час, преди да се сервират.
Сервират се върху подложка от маруля или китайско зеле.