• Продукти:
  • 1 средно голяма глава лук,
  • 1 морков,
  • 1 печурка (не е задължително),
  • 1 средно голям картоф,
  • 2 топчета фиде,
  • пилешко месо,
  • магданоз, черен пипер, сол,
  • 1 лимон,
  • 1 с.л.маргарин/масло/.

Приготвяне:
В тенджера с подсолена вода сваряваме пилешкото месо, като премахваме пяната с решетъчна лъжица.
Изваждаме месото и го оставяме да изстива. Слагаме маслото (маргарина) във врящият бульон.
Добавяме всички зеленчуци нарязани дребно. Посоляваме (може вместо да посолим да добавим зеленчукова пикантина).
Обезкостяваме изстиналото месо. Нарязваме го дребно и го прибавяме към врящата супа. Последно добавяме натрошеното фиде. Варим с него 5 мин. и сваляме от котлона. Супата е готова.
При сервиране поръсваме с нарязан магданоз и предлагаме с резенче лимон.